Eco Wedding 2020
by

Mit is jelent az Eco Wedding 2020 by Le Til Kúria?

Elképesztő hideg-meleg ingadozások, hurrikánok, ciklonok, óriási viharok, soha nem látott erdőtüzek, vízhiány. Hitetlenkedve és szörnyülködve állunk a globális felmelegedés pusztításai előtt, és úgy érezzük lépnünk kell. Lépnünk kell, mégha nem is tudjuk kizárólag mi magunk megváltoztatni a világ menetét, hozzá kell tennünk a borzadalmak megfékezéséhez. Nem állhatunk tétlenül, nem görgethetjük csupán a falunkon a szörnyű híreket, és nem nyomkodhatjuk kizárólag a Donate gombot minduntalan. A saját életünkbe már mindannyian becsempésztünk apró változásokat, de itt az ideje, hogy a Kúriában is elkezdődjön valami. Valami új, valami kézzelfogható, valami, amit folyamatosan csiszolhatunk, ugyanakkor most azonnal elkezdhetünk!

Sokat tanakodtunk, hogy is tehetnénk hozzá a változáshoz, mi az, ami segíthet, és miként vágjunk neki. Mi úgy szeretnénk kifejezni elkötelezettségünket a környezetvédelem mellett, ahogy az ránk a leginkább jellemző. Esküvővel.

A 2020-as esküvői szezonra megőriztünk 20 darab különleges időpontot kifejezetten olyan párok számára, akik egy igazán környezettudatos, zöld esküvőre vágynak, viszont eddig nem találtak megfelelő helyszínt a megvalósításhoz. Célunk, hogy 20 szerelmespár nagy napját tökéletessé és egyben környezetbaráttá is tehessük. A szezon után viszont szeretnénk, ha az itt megvalósított elképzeléseink, kibővülve még több ötlettel, gondolattal 2021-ben minden esküvőnk szervezésének alapjául szolgálhatnának.

 

 

Álom és fenntarthatóság találkozása

Biztos sokszor elképzeltétek már álmaitok esküvőjét. A mi küldetésünk, hogy segítsünk megvalósítani minden egyedi elképzelést és ötletet. Amellett azonban, hogy valóra váltjuk az álmotokat, rendkívül fontos számunkra a környezetünk védelme is. Éppen ezért egy különleges ajánlattal készültünk az idei esküvői szezonra.

A Le Til Kúria 2020-ban a fenntartható fejlődés mellett teszi le a voksát. A környezettudatosság számunkra nem csak egy trend, hanem egy életfelfogás és filozófia is. Ha nektek is fontos a zero waste mozgalom, akkor van számotokra egy igazán különleges ajánlatunk!

Ha idén szeretnétek összekötni az életeteket, és tudtok azonosulni a fenntarthatóság eszméivel, akkor ezt az ajánlatot nektek találtuk ki! Az Eco Wedding koncepció érdekes lehet számotokra, ha titeket is foglalkoztat a Földünk megóvásának a kérdése és tenni is szeretnétek valamit a fenntarthatóság jegyében.

A kúria eddig is azon volt, hogy a párok minden kívánságát teljesítse és megvalósítsa az egyedi elképzeléseket is. Most azonban 20 olyan esküvőt tervezünk, melyek nem csak tökéletesek, hanem környezettudatosak is egyben. Kulcsszavaink a tervezés során a szezonalitás, regionalitás, fenntarthatóság és a zero waste.

LEFOGLALOM ÁLOMESKÜVŐMET

Miért lehet ideális helyszín számotokra a Le Til Kúria?

Az esküvőszervezés első lépései között a tökéletes helyszín kiválasztása az egyik legmeghatározóbb. A Le Til Kúria távol a város zajától, mégis izgalmas környezetben várja a szerelmeseket.

 

Fotó: Esther & Gabe Photography

 

Fontosnak tartjuk, hogy az esküvő lebonyolítása során csökkentsük a károsanyag kibocsátást, ezért nálunk mindent megtaláltok egy helyen. Idén újabb szobákkal bővültünk, így már 40 fő elszállásolására van lehetőségünk. A kúria falai között vagy a kúria kertjében szervezzük meg a polgári szertartást, Biri temploma pedig egy pár perces sétára található. Ahol madarak védelme érdekében a templomból kilépve pedig nem rizzsel, hanem kölessel fog titeket köszönteni a násznép.

 

Forrás: 1 | 2

 

A kúriában lehetőség van a szabadtéri esküvők megszervezésére is, melyek egy igazán természetközeli élményt ajándékoznak. A több hektáros parkban a polgári szertartás és jó idő esetében maga a lagzi is lebonyolítható, mellyel jelentősen csökkenthető az energiafogyasztás. Hiszen gondoljatok csak bele! Egy forró nyári napon, ha csak a légkondicionálástól váltok is meg, már azzal is hozzájárultatok klímánk védelméhez.

 

Stílusos és fenntartható dekoráció

A Le Til Kúria már önmagában is egy olyan magával ragadó épület, hogy akár dekoráció nélkül is megállja a helyét. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján tudjuk azonban azt is, hogy a párok szeretik az esküvői dekorációt, és ettől a környezettudatosság jegyében sem kell megválniuk. Éppen ezért mi minden segítséget megadunk annak érdekében, hogy a dekoráció is teljesen környezettudatos legyen. A teljes dekorációt mi készítjük el csomagajánlatunk keretében, ahol kifejezetten ügyelünk az újrahasznosíthatóságra berendezési tárgyaink, illetve kiegészítőink tekintetében. Eldobható, egyszerhasználatos darabokat és léggömböket nem használunk.

Úgy látjuk, hogy az esküvő után megmaradt vágott virágok mennyisége is jelentősen csökkenthető lenne egy kis odafigyeléssel. Mi segítünk a párnak tudatosan kiválasztani a megfelelő, szezonálisan és helyben is elérhető fajtákat. Azonban nem csak az ötletelésben vagyunk jelen, hanem természetesen a beszerzést és a díszítést is mi bonyolítjuk le. Igény szerint elkészítjük a menyasszonyi csokrot, a dobócsokrot és az apró virágdíszeket is. Mezei zsálya, szellőrózsa, ékes vasvirág – és még sorolhatnánk, milyen csodás, és egyben helyi virágokkal tudunk dolgozni.

 

Fotó: Le Til Kúria

 

Miért ne lehetne cserepes virág az asztali dekoráció, amit akár haza is vihet és el is ültethet a násznép az esküvő után? Így csökkentjük a megmaradt vágott virágok mennyiségét. Mivel azonban nullára így sem redukálható ezen növények száma, így kifejezetten ügyelünk arra, hogy komposztként felhasználásra kerüljön a helyi mezőgazdaságban ez a fajta feleslegünk. Épp úgy, mint a több hektáros park gondozása során felhalmozott egyéb növényrészek, és pázsit.

 

Forrás: 1 | 2

 

A tökéletes köszönőajándék pedig, mint tudjuk, nem csak a vendégeket teszi boldoggá. Arra is lehetőségetek van, hogy apró és ízlésesen csomagolt virágmagvakat ajándékozzatok a vendégeknek, melyet bárhol elültethetnek.

 

Forrás: 1 | 2

MUTASD A LEHETŐSÉGEKET

Környezetbarát kreatívok? Miért ne?

Miért ne lehetne a meghívótok is környezetbarát anyagból? Mi vállaljuk újrahasznosított papírból készült esküvői meghívó megtervezését és elkészítését is. Sőt! Lehetőséget biztosítunk elültethető papírra való nyomtatásra, melyből később virágok nyílnak ki. A bevállalósabbaknak pedig kifejezetten szorgalmazzuk az online meghívók elkészítését, mely nem igényel nyomtatást!

 

Forrás: 1 | 2

 

Papír ültetőkártyák helyett gondosan válogatott levelekre, kagylókra vagy kövekre írjuk fel a vendégek nevét. Stílus és fenntarthatóság egyben.

 

Forrás: 1 | 2

Menü és italok a regionalitás és a fenntarthatóság jegyében

A menü és az italok tekintetében szintén szem előtt tartottuk a környezettudatosságot. Nálunk nem csak arról van szó, hogy lecseréljük a műanyag szívószálat papírra, hanem odafigyelünk arra is, hogy minél több ételt és italt a Kúria 30 km-es körzetéből, helyi termelőktől szerezzünk be. A hazai termelői áruval nem csak a helyi közösséget támogatjuk, hanem a beszállításból származó szén-monoxid kibocsátást és csomagolási hulladékot is csökkentjük.

Előételként falatkákat szolgálunk fel, melyek – amellett, hogy ínycsiklandóak - igény és fogyás szerint készülnek, hogy ne legyen belőlük maradék. A hagyományos húsos ételek mellett pedig vega és húsmentes főételek választására is van lehetőség.

 

Fotó: Le Til Kúria

 

Az italokat nagy kiszerelésben szerezzük be és stílusos üvegkancsókban tálaljuk fel, így a műanyag szemét mértéke jelentősen csökkenthető. Szénsavmentes ásványvíz helyett szűrt vizet kínálunk, továbbá a 20 párunk részére biztosítjuk az extra szolgáltatásaink között szereplő Limonádé Bárt is. Itt egyaránt megtalálhatóak a jéghideg limonádé variációk mellett, háziszörpjeink is, ezzel garantálva a választékot, és persze a keletkező szemét csökkentését. Kis üdítők esetén kizárólag visszaváltható, környezetbarátabb üveges kiszerelést biztosítunk.

IDŐPONTOT FOGLALOK

megmaradt ételek

A zero waste felfogás jegyében fontosnak tartjuk a megmaradt ételek, sütemény, gyümölcs, továbbadását segítő szervezeteknek. A felajánlott élelmiszereket átmeneti szállóknak juttatjuk el, amelyek ideiglenes elhelyezést biztosítanak a krízishelyzetben lévő, bántalmazott, vagy a hajléktalanság veszélyébe került anyák és gyermekeik számára.

 

... és hogy a pároknak is legyen miért visszatérni

A pusztító erdőtüzek után szeretnénk minél több növényt látni élőkörnyezetünkben, hogy a Föld tüdeje újra lélegezhessen. Ehhez pedig nem csak a cserepes virágok és az elültethető meghívók voltak az egyedüli ötleteink. Minden Párunknak, aki az Eco Wedding kezdeményezésünk keretében köti nálunk össze az életét, facsemetét biztosítunk, amelyeket a Kúria kertjében együtt elültethetnek. Ez egyfajta pecsétje is lehet szerelmeteknek, illetve saját, egyedi és névreszóló táblát is készítünk hozzá, amely garantálja, hogy későbbi visszatérésetekkor megcsodálhassátok saját fátokat.

 

Forrás: 1 | Fotó: Fénylabor

Az öko-esküvő drágább, mint a hagyományos?

Ha lelkesedtek az ötletért, de visszatartanak a plusz költségek, ne aggódjatok! A Le Til Kúria különleges ajánlatában átvállalja a felmerülő plusz költségeket, amelyek a zöld esküvő megszervezésével járnak! Nektek csak a kiválasztott alap csomag árát kell kifizetni, a többit mi intézzük!

 

Fotó: Fénylabor

ÖKO-ESKÜVŐT SZERETNÉK

A Le Til Kúria így teszi környezetbaráttá álmaid esküvőjét:

 • A regionalitás jegyében az esküvői menüsorhoz szükséges alapanyagokat, az alkoholos italokat és az alkoholmentes üdítőket a Kúria 30 km-es körzetéből, helyi termelőktől szerezzük be, ezzel csökkentve a termékek szállításából származó ökológiai lábnyomunkat és támogatva a régió gazdasági fejlődését.
 • A zero waste felfogás jegyében fontosnak tartjuk a megmaradt ételek, sütemény, gyümölcs, továbbadását segítő szervezeteknek. A felajánlott élelmiszereket átmeneti szállóknak juttatjuk el amelyek ideiglenes elhelyezést biztosítanak a krízishelyzetben lévő, bántalmazott, vagy a hajléktalanság veszélyébe került anyák és gyermekeik számára.
 • Műanyag palackos üdítők helyett nagy kiszerelésben szerezzük be mind az alkoholos, mind az alkoholmentes italokat, amiket üvegkancsókban szolgálunk fel. Kis üdítők esetén kizárólag visszaváltható, környezetbarátabb üveges kiszerelést biztosítunk.
 • Minden párunk részére biztosítjuk a Lemonade Bar extra szolgáltatásunkat, hogy ezzel is csökkentsük a felgyülemlő műanyagszemét mennyiségét.
 • Műanyag szívószál helyett gyorsan lebomló, papír szívószálakat kínálunk vendégeinknek.
 • Az élővirág dekorációt minden esetben szezonális és regionális virágokból készítjük el. Továbbá, az asztali dekoráció vágott mezei virágokból és cserepes virágokból fog állni, melyeket a régióban is be tudunk szerezni.
 • Lehetőséget biztosítunk a pároknak facsemeték ültetésére a Kúria kertjében, saját névtáblával.
 • Köszönőajándékként minden vendég részére biztosítunk apró és ízlésesesen és környezettudatosan csomagolt virágmagvakat.
 • Amennyiben az online esküvői meghívók mellett tennétek le a voksotokat, a sablonotok tervezésének díját mi álljuk.
 • A madarak védelme érdekében a Biri templomából kilépő friss házasokat rizs helyett kölessel köszöntheti a násznép, amit mi biztosítunk.
 • Helyszínünkön és annak közvetlen környezetében mind a polgári, mind az egyházi szertartás, valamint a lagzi is lebonyolítható, így nem kell autóba ülni a násznépnek.
 • Léggömbök és műanyag dekorációs elemek helyett csak újrahasznosítható dekorációs elemeket használunk.
 • A megmaradt vágott virágot és a több hektáros parkunk gondozásából származó hulladékot komposztálásra ajánljuk fel a helyi termelőknek.
 • A kúria egész területén szelektíven gyűjtjük a hulladékot a nagy napon is.
 • A kúria egész területén bio tisztítószereket használunk, ezzel is védve környezetünket.
 • Amennyiben a tortát tőlünk szeretnétek beszerezni, a hagyományos esküvői torta áráért úgynevezett cupcake tortát készítettünk nektek, hiszen ezzel nagy mértékben csökkenthető a maradék mennyisége.
 • Amennyiben az esküvői meghívóitokat, illetve egyéb kreatív anyagaitokat tőlünk szeretnétek beszerezni, a hagyományos darabok áráért vállaljuk a környezetbarát, újrahasznosított papírból készülőket.
 • Amennyiben az ültetőkártyákat tőlünk szeretnétek beszerezni, a hagyományos papírból készült kivitelezés helyett gondosan válogatott levelekre, kagylókra, vagy kövekre írjuk fel a vendégek nevét.
 • Amennyiben a virágkiegészítőket (csokor, kitűző, szülőköszöntő box, stb.) tőlünk szeretnétek beszerezni, az eredeti árért szezonális és regionális virágokból készítjük el azokat. 

A 20 időpontunk:

Szeptember

11. péntek  

Október

2. péntek

9. péntek

16. péntek

22. csütörtök

23. péntek

24. szombat

November

6. péntek

7. szombat

13. péntek

November

20. péntek

21. szombat

27. péntek

December

4. péntek

5. szombat

11. péntek

12. szombat

18. péntek

19. szombat

27. szombat

 

 

Személyre szabott árajánlatunkért keressetek minket bizalommal, és osszátok meg velünk kérdéseiteket, elképzeléseteket!

Quote request

Our team
Tamás Csontos
creator
István Szálku
creator, decoration
Vivien Bunkóczi
wedding planner, sales
Bea Csordás
decoration